Promoveaza-te prin portalul Salabucuresti.ro


Instructor fitness - o meserie tot mai cautata


Meseria de Instructor fitness Se estimeaza ca industria fitness genereaza anual aproximativ 70 de miliarde de euro. In ultimii ani numarul salilor a crescut considerabil, mersul la ore de aerobic sau pentru diverse programe fitness devenind un fenomen social.

Cererea mare si oferta limitata a determinat ceea ce se poate numi un efect de domino, astfel ca intr-un top realizat in anul 2013, locul 7 din punct de vedere al veniturilor pe care le produc este ocupat scolile de fitness. Numai in Bucuresti putem identifica 5 scoli care au diverse programe acreditate, de la instructor de fitness si pana la technician nutritrionist si peste 140 de sali de fitness.

Daca doresti sa devii instructor fitness certificat, primul pas ar fi sa urmezi o scoala de fitness acreditata. In urma cursului, vei primi un certificat de instructor recunoscut atat in Romania cat si pe plan International.

Ce inveti daca faci cursurile unei scoli de fitness?
In functie de scoala si de vechimea acesteia, plaja de oferta variaza. Se poate opta pentru o varietate de cursuri acreditate, cele mai cautate de catre cursantii fiind cel de instructor fitness, instructor aerobic-fitness si tehnician nutritionist.


Cat costa un curs de instructor fitness sau instructor aerobic fitness?

Nu exista o uniformitate a pretului, majoritatea scolilor practicand preturi intre 1400 de ron si 2300 pentru cursurile mentionate.Fitness Education School, condusa de Iulian Dinu, a oferit un pret accesibil pentru cursurile de instructor fitness, putand fi astfel accesibile pentru oricine este interesat sa urmeze o cariera in acest domeniu. In acest sens, pentru cursul de instructor fitness pretul este de 1400 de ron, iar pentru cel de instructor aerobic-fitness este de 1800 de ron. Multe scoli de fitness ofera discount pentru studentii facultatilor de profil, sau persoanelor care se inscribe mai din timp. Aceste discount-uri variaza intre 15%-35%.

Instructor FitnessCat conteaza sa fii creativ in fitness?
Majoritatea cursantilor care termina un curs acreditat de instructor fitness stiu sa isi desfasoare activitatea in limita aparaturii puse la dispozitie de sala.
Prin noutatea cu care vin unele scoli de fitness, acestea stimuleaza imaginatia cursantilor si ii pun la curent cu cele mai noi tendinte din fitness. De ce sa iti limitezi numarul de clienti la acel grup de oameni care vine la sala, cand poti sa iti concepi antrenamente functionale pentru spatii precum parcurile sau chiar la domiciliul clientului utilizand instrumente precum gymboss, trx, kettlebell sau BOSU?

In ce alte domenii trebuie sa fie pregatit un instructor fitness?
Intr-adevar nu este suficient doar sa stii ce face fiecare aparat dintr-o sala sau care sunt exercitiile pentru grupele musculare. Cursurile difera de la scoala la scoala, insa un cursant trebuiue sa aiba notiunile de baza de anatomie pentru a intelege principiile de baza ale miscarii si biomecanicii, insa si notiunile elementare de nutritive (micronutrienti, macronutrienti). Fitness Education a integrat in programa cursului si un curs de prim ajutor, pentru a-si invata cursantii ce trebuie sa faca daca un client sufera o accidentare.


Cat castiga un instructor fitness?
In primul rand, depinde foarte mult de notorietatea salii la care lucrezi. Cu cat sala are o imagine mai buna pe piata, cu atat sanse sa beneficiezi de un salariu mai mare. Totodata, castigul variaza si in functie de numarul de clienti pe care il ai. Astfel, pe langa salariul de baza oferit de sala de fitness, iti poti mari veniturile oferind consultanta si ajutand clientii sa ajunga la targetul propus. Salariul lunar variaza intre o limita inferioara de 800 de ron si o limita superioara de 4000 ron.

De ce e important sa continui specializarile?
Toti cei care doresc sa lucreze in acest domeniu au nevoie de o baza cum e un curs de instructor fitness sau aerobic-fitness, dupa care este recomandat sa participe la workshop-uri prin care aceastia se specializeaza. Pe langa experienta si notiunile dobandite,faptul ca ai mai multe cursuri in CV iti dau notorietate. Participarea la evenimente anuale de fitness este un plus de asemenea. Toate acestea iti construiesc un background in domeniul sportiv, lucru ce te ajuta mai usor sa te angajezi la sali de fitness mai mari.

Deci daca esti pasionat de sport, fitness sau de un stil de viata sanatos, vrei sa iti sedimentezi cunostintele, sa iti dezvolti propria rutina de antrenament sau sa ajungi sa antrenezi si sa faci din asta un business profitabil, poti incepe prin a te inscrie la cursurile unei scoli de fitness. Aici vei invata cum functioneaza corpul uman, cum sa creezi antrenament, care sunt bazele nutritiei, cum sa atragi client noi si sa ii mentii pe aceia pe care ii ai folosind unelte si tehnici noi de antrenament.

SalaBucuresti recomanda cursurile Fitness EducationLogo Fitness Education - scoala de fitness

Pagina vizualizata de 31229 ori.
Comanda un pachet PREMIUM!
Cursuri certificate instructor fitness aerobic

Parteneri Sala Bucuresti

  • Superfit
  • Let's Rock
  • Doctor Info Ro
  • Fitness Education - cursuri instructor fitness
  • Instructor Personal Iulian Dinu
  • Anunturi Sportive
  • Triumf Romania
  • Federatia Romana Sportul Pentru Toti