Promoveaza-ti centrul sportiv prin SalaBucuresti


Ce trebuie sa servesti la micul dejun?


O intrebare foarte interesanta pentru multi, mai ales pentru cei care sunt preocupati de un stil de viata sanatos si de o alimentatie corecta.

In functie de scop, micul dejun trebuie sa aiba nutrienti diferiti si bineinteles cantitati diferite. Vom enumera in cele ce urmeaza 2 tipuri de mic dejun, adaptat in fiecare caz 2 scopuri: luarea in greutate si pierderea in greutate.

Este foarte important ca micul dejun sa ofere corpului in primul moment al zilei toti nutrientii de care acesta are nevoie pentru a inmagazina un continut crescut de energie si de a absorbi vitamine si minerale.

Cereale integrale - mic dejun pentru luarea in greutateMic dejun pentru luarea in greutate si cresterea masei musculare - valabil atat pentru femei cat si pentru barbati
Acest mic dejun trebuie sa contina un continut mai mare de carbohidrati, in special alimente cu eliberare treptata, pentru a putea asigura energia necesara antrenamentelor. Este foarte important de stiut ca in general alimentele consumate in primul moment al zilei, cum este cazul micului dejun, nu se depun sub forma de tesut adipos (grasime).
Combinarea carbohidratilor cu alimente ce au un continut proteic ridicat asigura necesarul proteic pentru sustinerea unuri regim bazat pe luarea in greutate.


Exemplu
150 gr cereale integrale neprocesate
200 ml lapte 1.5 % grasime
20 gr migdale
20 gr stafide
2 oua
100 gr piept de pui
1 rosie
1 felie paine integrala


Micul dejun pentru scaderea in greutate
Micul dejun pentru scaderea in greutate - valabil atat pentru femei cat si pentru barbati
Acest mic dejun se adreseaza celor care vor sa dizolve tesutul adipos si sa scada in greutate. Acest lucru se realizeaza prin eliminarea in mare masura a carbohidratilor din alimentatie si concentrarea pe alimente cu un continut crescut de proteine si combinarea lor cu alimente cu un continut caloric scazut. Alimente precum legume (salata, broccoli, rosii) sunt recomandate.
Exemplu
100 gr piept de pui
jumatate de salata
2 albusuri de ou
1 rosie
1 iaurt 0.1% grasime


Nota: fiecare regim prezentat mai jos se bazeaza pe un necesar zilnic de 2000kcal/persoana, iar cantitatile pot fluctua in functie de greutatea fiecarei persoane.

Pagina vizualizata de 6898 ori.