Promoveaza-te prin portalul Salabucuresti.ro


In Bucuresti vor fi construite sapte saline artificiale


Sapte saline artificiale in Bucuresti

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 vrea sa construiasca sapte saline artificiale de suprafata in Bucuresti. Aceasta initiativa este inca in faza de proiect, costurile estimate fiind de 1.6 milioane Lei, fara TVA (potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice). Caietul de sarcini pentru licitatie a fost deja finalizat, insa locatiile unde se vor amplasa aceste saline inca nu sunt cunoscute, urmand a fi stabilite dupa ce se finalizeaza licitatia.

Potrivit caietului se sarcini, acesta saline artificiale vor fi construite modern, peretii fiind placati cu un strat de caramizi de sare din Himalaya, cu sistem de leduri pentru iluminare ambientala (cromoterapie). Pardoseala va fi realizatat tot dintr-un strat de caramizi de sare, peste care va fi asezat un pat de sare macinata, iar gletul de pe tavan va fi impregnat cu particule de sare iluminate in sistem inovator cu un sistem de luminare tip "cer de stele"

Printre alte caracteristici ale acestui proiect, in aceste saline se se vor monta
1. sisteme cu ecran de comanda tactil care vor genera particule de sare in atmosfera (cu programare pe timp / cantitativa) pentru a putea controla volumul de aerosoli.
2. sisteme video cu televizoare
3. sisteme audio pentru muzica ambientala
4. sisteme de incalzire prin infrarosu

Printre decoratiunile prezente se vor regasi fantani artificiale, mobilier dedicat, sezlonguri, decoratiuni de tip ZEN si bulgari de sare.

Cum functioneaza generatorul de sare? Acest generator va produce aerosoli de sare prin macinare si pulverizarea sarii, dupa care se vor elibera in aer. Marimea aerosolilor va fi cumprinsa intre 0,1μm si 5μm.

Avantajele salinelor artificiale
Prin incalzirea caramizilor de sare din aceste saline, va avea loc procesul de ionizare ce va produce ioni negativi. Acesti ioni negativi stabilesc un climat echilibrat in salina artificiala, aceasta terapie de inhalare a aerului incarcat cu ioni fiind cunoscuta si sub numele de Haloterapie sau Speleoterapie. Prin inhalarea aerului incarcat cu ioni, se pot trata cu succes unele boli respiratorii.

Sarea din Himalaya
Sarea din muntii Himalaya este cunoscuta pentru sursa bogata de substante micronutritive ce sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii. Continand 84 de minerale ce se regasesc si in sangele uman, cristalul de sare Himalaya este foarte benefic pentru corpul uman, sarea nefiind procesata sau prelucrata chimic de catre om.

Efectele benefice ale sarii:
- amelioreaza tulburarile de somn si de concentrare
- are efect benefic asupra imbolnavirilor alergice si astm
- neutralizeaza electrosmogul ce se formeaza in jurul aparatelor electronice (televizor, calculator, etc)
- ajuta la imbunatatirea respiratiei
- detoxifiaza organismul si il revigoreaza
- are efect antiimflamator
- trateaza astmul bronsic si bronsitele si caile respiratorii
- inlatura unele alergii, depresii si diverse boli ale inimii.


saline artificiale bucuresti


Articole din aceeasi categorie.

Machiajul la sala de fitnessDaca faci parte din categoria femeilor care nu ies din casa fara sa semachieze, nici ...
Importanta somnului Atunci cand dormi, corpul tau se odihneste si isi restabileste rezervele de energie, insa ...
9 Sfaturi pentru a scapa de racealaCu siguranta aceasta este perioada in care sezonul gripelor, racelilor si virozelor ...
Remedii naturale pentru tusea seaca sau productiva In sezonul rece, tusea poate fi provocata de viroze sau raceli, ...
Pagina vizualizata de 6620 ori.